Isı Yalıtım

Balıkesir Isı Yalıtım

Isı Yalıtım

Balıkesir Isı Yalıtım

Isı Yalıtım Nedir?

Kış aylarında ısınmak, yaz aylarında serinlemek çok ciddi bir problemdir. Bu noktada, ısı yalıtımının önemi ortaya çıkmaktadır. Isı yalıtım sayesinde insanların ısınmak veya serinlemek adına harcamış oldukları enerji azalmaktadır. Binaların dış cephe duvarları başta olmak üzere çatıları, cam ve doğramaları, döşemeleri ve tesisatları için ısı geçişini azaltan önlemler alınmaktadır.

Fizik kurallarına göre ısı sıcaklık farkı bulunan alanlarda sıcaklığın yüksek olduğu yerden düşük olduğu yere geçme eğilimine rastlanmaktadır. Fakat, ısı geçiş sürecinde alanlar arasındaki malzemeler; farklı kriterlere göre değişen bir direnç kuvveti ile karşılaşmaktadır. Söz konusu direnç kuvvetine ısı yalıtım adı verilmektedir. Yaşam alanlarının daha iyi olması adına ısı yalıtımın önemi büyüktür.

Neden Isı Yalıtım Yapılmalı?

Isı yalıtım yapılmasının birçok geçerli sebebi bulunmaktadır. Her şeyden önce, gaz, kurum ve toz emisyonunun azaltılması ve bu sayede çevre kirliliğinin önlenmesi noktasında işe yaramaktadır. Ayrıca, sağlıklı, konforlu ve rahat yaşam şartlarına sahip olmak ancak uygun ısı ve nem şartlarına sahip alanlarda geçerli olmaktadır. Bunun yanı sıra, rutubetli alanların yanı sıra küf oluşması ve çatlamaların önlenmesi noktasında doğru yalıtım çözümünün uygulanması gerekmektedir.

Isı yalıtım; yönetmeliklere uygun olarak yapılmak zorundadır. Isı yalıtım sayesinde her şeyden önce, ısınma ve serinleme için yapılan masraflar azalacaktır. Isı yalıtım malzemesi ve kalınlığına bağlı olarak yüzde 30 ile 60 arasında tasarruf sağlanmaktadır. Bu sayede, yaşam alanlarının yazları daha serin kalması, kışları ise daha iyi ısınması mümkün olmaktadır. Isı yalıtım; dengeli oda sıcaklıkları yaratmaktadır. Bu sayede, daha konforlu ve sağlıklı mekanlar meydana gelmektedir. Buna ek olarak, bilhassa evlerde siyah leke, mantar ve küflenme gibi sorunlar ortaya çıkaran terlemeyi önlemektedir.

Isı yalıtım; yakıt tüketiminin azaltılmasını sağlamaktadır. Bu sayede, hem yakıt için harcanan masrafların azalması hem de atık gazların çevreye etkisinin önlenmesi mümkün olmaktadır. Duvar birimlerinin daha ince olması ve iç mekanlarda ekstra hacim yaratılması; ısı yalıtımının önemini gösteren diğer hususlar arasındadır.

Isı Yalıtım Nerelere Yapılır?

Isı yalıtım; birçok yere yapılmasından dolayı beğeni toplamaktadır. Binaların çatı ve duvarlarına yapıldığı bilinmektedir. Bir başka deyişle, iç ve dış duvarlara yapılmaktadır. Toprak temaslı yerler, katları ayıran döşemeler, tesisat boruları ve havalandırma kanalları, garaj ve depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlar; ısı yalıtımının yapıldığı yerler olarak bilinmektedir.

Isı yalıtımında farklı malzemeler kullanılmaktadır. Cam yünü; ısı yalıtım sürecinde kullanılmaktadır. Ergitilmiş cam ile üretilmektedir. Taşyünü; 1500 derecede elyaf haline getirilen bazaltın belirli boyutlarda preslenerek levha ve boru şeklinde üretilmesini temsil etmektedir. Poliüretan köpük; düşük yoğunluklu bir izolasyon malzemesi olarak bilinmektedir. Tüm bunlara ek olarak, fenol köpüğü, ahşap lifli levhalar, cam köpüğü, genleştirilmiş perlit, genleştirilmiş mantar ve polistiren; ısı yalıtımında kullanılan diğer malzemeler arasında bulunmaktadır.

Yılların Tecrübesi

0+

Yılların Tecrübesi
Sertifikalı Uzmanlar

0

Sertifikalı Uzmanlar
Müşteri Memnuniyeti

0%

Müşteri Memnuniyeti
Hızlı Servis

0Bölge

Hızlı Servis
Müşteri Servisi

07/24

Müşteri Servisi

Filli Boya Konusunda Profesyonel Destek Alın..!. Hemen Destek Alın