Dış Cephe Mantolama

Balıkesir Dış Cephe Mantolama

Dış Cephe Mantolama

Balıkesir Dış Cephe Mantolama

Mantolama Nedir?

Isı yalıtımı; yaşam alanlarının kalite standartlarının yükselmesi noktasında önem taşımaktadır. Bu noktada, mantolama işleminin büyük faydası bulunmaktadır. Binanın dış yüzeyine kompozit yalıtım malzemelerinin kaplanması işlemlerine mantolama adı verilmektedir. Mantolama; hem eski hem de yeni binalar için yapılmaktadır. Yeni binaların daha dayanıklı olması için inşaat aşamasında bu işlem uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra, eski binaların enerji verimliliğinin arttırılması için de mantolama işlemlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Mantolama; binaların güçlendirilmesi için hayati önem taşımaktadır. Geçmişe dayanan bir uygulamadır. 1970’li yıllardan itibaren Avrupa ülkelerinde uygulanmaktadır. Türkiye’de ise enerji verimliliği kanununun kabul edilmesinin ardından dış cephe ısı yalıtımı uygulaması tercih edilmektedir.

Neden Mantolama Yapılmalıdır?

Mantolama işlemlerinin standartlara uygun olarak yapılması gerekmektedir. Bu sayede, bu işlemlerin birçok faydası görülebilir. Her şeyden önce, yaz aylarında ısı kazançlarının, kış aylarında ise ısı kayıplarının önlenmesi söz konusu olmaktadır. Bu durum, ısınma ve serinleme maliyetlerinin düşürülmesi noktasında önemlidir. Ayrıca, enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

Mantolama; sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarının oluşturulması noktasında işe yaramaktadır. Yapı elemanlarını yağmur ve kar gibi doğa olaylarından koruyan mantolama; aynı zamanda binanın ömrünü uzatmaktadır. Birçok yaşam alanı sahibinin korkulu rüyası olan cephede meydana gelen çatlak ve hasarların önlenmesi noktasında mantolama işlemlerinin önemli bir rolü bulunmaktadır. Mantolama; hem iç hem de dış cephede önemli faydalar sağlamaktadır. Dış duvarlarda bulunan demir donatıları koruyarak korozyon oluşumunu engellemektedir.

Mantolama; binaların iç yüzeyleri için de önemli faydalar sağlamaktadır. Binaların iç kısımlarında meydana gelen terlemenin etkisinden dolayı oluşan küf ve nem oluşumunun önlenmesinde mantolama işlemlerinin önemli bir katkısı bulunmaktadır. Mantolama; hem ısı hem de su yalıtımı sağlamaktadır. Yukarıda da belirtildiği gibi enerji ve yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Bu sayede, çevrenin korunmasına önemli bir katkı sağlanmaktadır. Mantolama; yaşam alanlarındaki yangın riskini en aza indirgemektedir. Çünkü, kullanılan malzemeler yangına karşı dayanıklı türdendir.

Mantolama Malzemeleri Nelerdir?

Mantolama sistemleri için kullanılacak malzemelerin birtakım özelliklere sahip olması gerekir. Her şeyden önce, bu malzemelerin ısı iletim katsayılarının düşük olması gerekmektedir. Isı iletim katsayısı; bu işlemlerde kullanılan malzemenin ısıyı ne kadar iyi ilettiğini gösteren bir unsurdur. Buna ek olarak, mantolama malzemelerinin sahip olması gereken farklı özellikler bulunmaktadır.

Mantolama malzemeleri; su ve nemden etkilenmemelidir. Alev geçirmeyen ve yanmayan özellikte olmalıdır. Basınç ve çekme dayanımı yüksek olmalıdır. Sıva tutuculuk ve ısı tutuculuğu yüksek olmalıdır. Buhar difüzyon direncinin yüksek olması; mantolama malzemelerinde olması gereken farklı bir özelliktir. Tüm bunlara ek olarak, mantolama malzemelerinin kolay işlenebilir olması gerekir. Kokusuz, ekonomik ve uzun ömürlü olmaları şarttır. Ayrıca, boyutsal kararlığı yüksek malzemeler olmasına önem verilmelidir.

Yukarıdaki özelliklerin hepsini bünyesinde taşıyan bir malzeme bulmak kolay değildir. Bu noktada, daha ekonomik malzemeler tercih edilmelidir.

Dış Cephe Mantolama Örnek Çalışmalarımız

Yılların Tecrübesi

0+

Yılların Tecrübesi
Sertifikalı Uzmanlar

0

Sertifikalı Uzmanlar
Müşteri Memnuniyeti

0%

Müşteri Memnuniyeti
Hızlı Servis

0Bölge

Hızlı Servis
Müşteri Servisi

07/24

Müşteri Servisi

Filli Boya Konusunda Profesyonel Destek Alın..!. Hemen Destek Alın