Fayans

Balıkesir Fayans

Fayans

Balıkesir Fayans

Fayans Nasıl Döşenir?

Fayans; iç mekan duvar kaplamaları için kullanılmaktadır. Islak zeminlerin tek kaplama malzemesi olmasından dolayı önem taşımaktadır. Birçok yaşam alanının fayans döşenmesine ihtiyacı olmaktadır. Ancak, bu işlemler için fayans ustası olmak gerekir. Aksi takdirde, yapılan işlemlerden verim elde edilemez.

Fayanslar; su emme metodlarına göre birtakım sınıflara ayrılmaktadır. Fayansların uygulama teknikleri; gelişen teknoloji doğrultusunda sürekli olarak değişmektedir. Mekana ve zemine uygun fayans seçilmesi; işlemlerin ilk kısmını oluşturmaktadır.

Fayans Döşenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Fayans döşenmesi esnasında her şeyden önce fayans kaplama yüzeyinin aynı düzlem içerisinde olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra, ilk olarak duvar fayansları halledilmelidir. Ardından, zemin fayanslarının döşenmesi gerekir. Bu sıranın izlenme sebebi ise yerdeki fayansların döşenmesi sırasında duvardaki fayansların çizgilerine denk getirme şansının olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sayede, görüntü bozukluklarının önüne geçilmektedir.

Fayans döşenecek olan yerin eski olup olmamasına dikkat edilmelidir. Eski binalarda genel olarak çukur ve çatlak bulunmaktadır. Bu bağlamda, fayans döşenmesi işlemlerinden önce spatül macun sürülmesi gerekir. Çukur, çatlak ve çizgilerin giderilmesine dek macun sürülmesi doğru bir eylem olacaktır. Macun sürme işleminin bitmesinin ardından üç dört saat kurumaya alınması gerekir. Ardından, odanın alanı ölçülüp bulunmalıdır. Tam orta kısmı işaretlenmelidir. Fayansların dik bir açıyla yerleştirilmesi için ip gerilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak, gerilecek olan ipin duvarlara tam paralel olarak gerilmesi gerekmektedir. Bu işlemin tamamlanmasının ardından gerilen ipe göre fayansların döşenmesine başlanabilir.

Fayans yapıştırma işlemleri dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Bu noktada, hazır durumda bulunan bir yapıştırıcıdan yardım alınmalıdır. İsteyenler ile çimento ile de yapıştırabilirler. Ancak, çimentonun suyla karıştırılması ve ardından kıvama gelmesinin beklenmesi gerekmektedir. Tüm bunlara ek olarak, yapıştırıcının daha iyi kıvama gelmesi için içerisine elasti eklenebilir. Fayans kesme işlemi ise oldukça basittir. Fayans kesme aleti ile fayansların istenilen şekilde kesilmesi mümkündür.

Düşen Fayanslar Nasıl Yapıştırılır?

Duvar fayansları; yukarıdaki gibi yapıştırılarak hazır hale getirilebilir. Ancak, bu işlemler her ne kadar kaliteli yapılırsa yapılsın, her fayansın bir ömrü bulunmaktadır. Fayansların altında bulunan yapıştırıcının etkisinin yok olmasından dolayı bir süre sonra fayanslar düşmektedir. Bilhassa, mutfak ve banyoda kullanılan fayansların bir süre sonra düşmesi veya yerinden oynaması söz konusu olmaktadır. Bu noktada, düşen fayansların ivedilikle yerine yerleştirilmesi gerekir.

Düşen fayansların tekrardan yerine takılması için ustadan yardım almaya gerek yoktur. İnsanlar, kendi imkanlarıyla da bu işlemi yapabilirler. Fayanslar düşmesine rağmen herhangi bir zarar görmediyse kolaylıkla yerlerine takılabilirler. Bunun için silikon tabancası kullanılarak fayansın arka yüzeyine silikon sıkılmalıdır. Ardından, fayans, düştüğü yere yapıştırılmalıdır. Buna ek olarak, fayans yapıştıran macunlardan yardım alınabilir. Fayansın tekrar yerine yapıştırılmasından önce mevcut alan temizlenmelidir. Düşen fayanslar; en kısa süre içerisinde eskisi gibi olurlar.

Yılların Tecrübesi

0+

Yılların Tecrübesi
Sertifikalı Uzmanlar

0

Sertifikalı Uzmanlar
Müşteri Memnuniyeti

0%

Müşteri Memnuniyeti
Hızlı Servis

0Bölge

Hızlı Servis
Müşteri Servisi

07/24

Müşteri Servisi

Filli Boya Konusunda Profesyonel Destek Alın..!. Hemen Destek Alın