Çatı Aktarımı

Balıkesir Çatı Aktarımı

Çatı Aktarımı

Balıkesir Çatı Aktarımı

Çatı Aktarımı Nedir?

Çatılar; yaşam alanlarının doğa olaylarına karşı korunması noktasında hayati önem taşımaktadır. Yağmur, kar ve diğer hava olaylarına karşı binaları koruyan çatıların aynı zamanda su yalıtımı sağlaması gerekmektedir. Kiremitlerin doğa olayları ve üzerinde gezilmesinden mütevellit bir süre sonra işlevini yerine getirememesine rastlanmaktadır. Kiremitlerin özelliklerini yerine getirememesi halinde çatı döşemesi ve ana taşıyıcı elemanları; sudan etkilenir. Bu noktada, kiremitlerin faaliyetlerini eskisi gibi devam ettirmesi için birtakım uygulamaların yapılması gerekmektedir. Bu uygulamalara çatı aktarımı adı verilmektedir. Yaşam alanında sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmek isteyenler için bu uygulamaya önem verilmesi bir zorunluluktur.

Çatı Aktarımı Nasıl Yapılır?

Çatı aktarımı yapılırken süreç belirli aşamalardan ibarettir.

– İlk aşamada kiremitler kontrol edilmektedir. Bu sayede, kiremitler arasında kırık olanlar ile tekrar kullanılmaya müsait olanların birbirinden ayrılması söz konusu olmaktadır. Kiremitlerin uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi esnasında çatı aktarımı süreci dikkate alınarak kiremitlere herhangi bir zarar verilmemesine dikkat edilmelidir. Çatı aktarımının tamamlanmasının ardından kiremitler, tekrardan çatı yüzeyine kaplanmaktadır.

– İkinci aşamada su yalıtım örtüsünün değiştirilmesi gerekmektedir. Eski su yalıtım örtüsünün yerinden sökülmesi şarttır. Onun yerine polyester keçeli kiremit altı örtüsü serilmelidir. Bunun yanı sıra, pürmüz kullanılarak membran yapıştırma uygulaması yapılmalıdır.

– Üçüncü aşamada ise çatı taşıyıcılarının güçlendirilmesi gerekmektedir. Bu noktada, çatı taşıyıcı elemanlarının uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi şarttır. Hasarlı olduğu tespit edilen elemanların yenileriyle değiştirilmesi gerekir.

– Dördüncü aşamada, çatıda gizli derenin varlığı halinde havuzlama tekniği kullanılarak yalıtım yapılmalıdır. Bu sayede, yağmur esnasında yağış sularının içeri girmesi engellenmektedir. Buna ek olarak, çatıda bulunan asma derelerin yenisiyle değiştirilmesi gerekir.

– Son aşamada, baca ve kontrol kulesiyle alakalı birtakım işlemler yapılmalıdır. Asansör kulesi ve baca kenarı gibi hayati risk taşıyan kısımlara membran uygulaması yapılmalıdır. Bu sayede, içeriye su girmesi engellenmektedir.

Son olarak, kiremit çatı kaplamalarının tadilat işlemleri yapılmalıdır. Kiremitlerin döşenmesi için çatıda merteklerin üzerine kiremit altı tahtasının çakılması ve tahta kaplamaların üzerine de su geçirmeyen membran örtünün serilmesi gerekmektedir. Söz konusu örtü sayesinde kiremitlerden sızacak suyun aşağıya geçmesini engellemek mümkün olmaktadır. Ayrıca, tüm işlemlerin bitmesinin ardından çatının kiremitlerinin tek tek kontrol edilmesi gerekmektedir. Bilhassa, hasarlı olan kiremitler tespit edilmeli ve yenileriyle değiştirilmelidir. Ancak, bakım ve kontrol sürecinde kiremitlerin üzerinde zarar verecek şekilde gezilmemesine çok dikkat edilmelidir.

Çatı Aktarımı Neden Önemlidir?

Çatı aktarımı; yaşam alanları için büyük önem taşıyan unsurların başında gelmektedir. Çatı aktarımının birçok ayrıntısı bulunmaktadır. Kiremit çatı aktarımı olarak bilinen bu uygulamaların her birinin farklı özellikleri vardır. Kiremit çatıların ortalama yedi veya sekiz senede bir olmak üzere aktarma işlemlerine tabi tutulması gerekir. Bu noktada, birçok çatı aktarımı firması, beş yıl garantili olarak çalışmaktadır.

Yılların Tecrübesi

0+

Yılların Tecrübesi
Sertifikalı Uzmanlar

0

Sertifikalı Uzmanlar
Müşteri Memnuniyeti

0%

Müşteri Memnuniyeti
Hızlı Servis

0Bölge

Hızlı Servis
Müşteri Servisi

07/24

Müşteri Servisi

Filli Boya Konusunda Profesyonel Destek Alın..!. Hemen Destek Alın